سبز قامتپنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

دانلود جزوه بسیار عالی و کم حجم کتاب اصول فقه برای افرادی که آزمون قضاوت دارند

سخن دوست :تو ته گودال رفتی و من شدم بالا نشین / از تو دارم آبرویی هم اگر دارم حسین

جزوه اصول فقه برای قضاوت

جزوه اصول فقه برای قضاوت

موضوع: جزوه اصول فقه برای قضاوت

نویسنده: جهانشیری

زبان: فارسی

توضیح مطلب

در این بخش از وب سایت سبز قامت ما قصد داریم یک جزوه عالی از اصول فقه برای افرادی که قصد دارند آزمون قضاوت را شرکت کنند ارائه کنیم ، امیدواریم که مورد پسند شما عزیزان واقع شود.

مقدمه مؤلف

آماده کنم و در اختیارتان قرار بدهم. به لطف خدا از طریق یکی از اساتید حقوق با آقای هاشمیان عزیز آشنا آیات و روایات تالیف کنند.

در ارتباط با جزوه ی اشاره شده با ایشان صحبت هایی انجام دادم و قرار بر این توضیحات و نشانههایی برای درک مثالها. شما عزیزان اگر در این رابطه پرسشی داشتید میتوانید با آقای جزوهای میگشتم که مثالهای حقوقی داشته باشد.

اما پس از جست و جوی فراوان متوجه شدم که متأسفانه چنین منبعی وجود ندارد. برای همین، خودم دست به کار شدم و از ۵ جلد کتابی که برای اصول داشتم مثالهای حقوقی را استخراج و مبحثبندی کردم.

برای نمونه، مثالهایی که برای مبحث عام در این ۵ جلد کتاب آمده بود را در یک جا و زیر مبحث عام نوشتم؛ و از آن پس، هنگامی که مبحثی را میخواندم به جزوهای که نوشته بودم سال ۹۱ که تصمیم گرفتم برای آزمون ارشد درس بخوانم، برای آمادگی در درس اصول فقه، دنبال کتاب یاعث شد که ایشان این جزوه را کاملتر کنند و در ابتدا یک توضیح مختصری در مورد هر مبحث بنویسند و بعد شدم.

در این رابطه با ایشان صحبت کردم و متوجه شدم قصد دارند کتابی در این زمینه استدلالهای حقوقی در مثالهای هر مبحث را ارائه دهند.

جزوهی اولیهای که من آماده کرده بودم ۲۵ صفحه داشت و هیچ توضیح و مراجعه میکردم و مثالهایش را میخواندم. پس از راهاندازی وبلاگم، تصمیم گرفتم جزوهام را برای شما دوستان نشانهای نیز برای درک مثالها نداشت اما جزوهی پیش روی شما گرامیان در قسمت اول ۷۸ صفحه دارد با هاشمیان، با توجه به این که ایشان سابقه تدریس اصول فقه در دانشگاه دارند در میان بگذارید.

مسئله شرعی

با توجه به فصل امتحانات که سرنوشت ساز است ، در مورد روزه حکمش چیست ؟

مقام معظم رهبری:

صرف داشتن امتحان مجوز ترک روزه نیست و در صورتی که روزه نگیرید معصیت کرده‌اید و باید قضای روزه ها را و نیز کفاره آن را انجام دهید؛ البته می توانید بعد از اذان صبح تا قبل از اذان ظهر با رفتن به مسافت شرعی روزه خود را در سفر افطار کنید و بعداً فقط قضا نمایید.

در کل دو راه وجود دارد:

۱. یکی اینکه قبل از ظهر به مسافرت بروید، یعنی حداقل ۲۵ کیلومتر مسافت را از شهر خود به قصد یک سفر شخصی دور شوید و طی کنید، آنجا افطار کنید و برگردید.

۲. راه دیگر اینکه روزه بگیرید و به درس و مطالعه بپردازید، اگر واقعاً در بین روز ضعف بر شما غالب شد که دیگر واقعاً قابل تحمل نبود یا سخت بود و مشقت داشت، افطار کنید (به مقدار ضرورت) و بعداً قضایش را به جا آورید. اما به صرف اینکه کسی درس دارد یا آزمون کارشناسی ارشد دارد، بخواهد روزه‌اش را نگیرید، این کار گناه است و روزه‌ها هم قضا دارد و هم کفاره.

آیت الله مکارم:

درس خواندن مجوز افطار روزه نمی گردد و چنانچه بتواند، باید ساعت مطالعه خود را تغییر دهد و به فاصله زمانی افطار تا سحر و یا زمان هائی که توان بیشتری برای درس خواندن دارد موکول نماید.

در غیر این صورت، تنها مجوز افطار این است که در برخی روزها (مثلا هفته ای ۳-۴ روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعی از شهر خارج و در آنجا افطارکند و برگردد. و تا ماه رمضان سال آینده قضای آن را بجا آورد.

آیت الله سیستانی:

ادامه تحصیل و یا امتحان مهم عذر موجهى براى روزه خوارى نیست ولى اگر فرض بر این باشد که ترک تحصیل براى او موجب حرج و سختى است به حدى که معمولا تحمل نمى شود وامکان تحصیل با روزه نمى باشد مى تواند پس از قصد روزه در صورتى که مضطر به خوردن یا آشامیدن باشد به مقدار ضرورت میل کند ولى سیر نخورد و ننوشد و بعد از آن قضا نماید وکفاره بر او نیست.

البته مى تواند قبل از ظهر به مقدار مسافت ۲۲ کیلو متر از شهر خارج شود و انجا روزه را بخورد چون مسافر است و بازگردد و روزه ان روز ساقط است و فقط قضا دارد.

نکته:

منظور از کفاره که در احکام بالا بیان شده (در صورت شکستن روزه بخاطر امتحان): کفاره هر روز شکستن روزه علاوه بر قضای روزه، گرفتن ۶۰ روز روزه یا اطعام ۶۰ فقیر هست.

منبع: سایت رسمی آیات خامنه ای، سیستانی و مکارم شیرازی

ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.

 

به این پست امتیاز دهید.
Likes10Dislikes5
دانلود باکس
مشاهده با QR کد
نظرات و ارسال نظر