سبز قامتیکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

آش ترخینه - خواص و طرز پخت ترخینه از صفر تا 100 - طب سنتی

سخن دوست :تو ته گودال رفتی و من شدم بالا نشین / از تو دارم آبرویی هم اگر دارم حسین

طرز تهیه و پخت آش ترخینه (قاتل سرماخوردگی و کرونا) – طب سنتی

طرز تهیه و پخت آش ترخینه (قاتل سرماخوردگی و کرونا) - طب سنتی

موضوع: طب

عنوان: آش ترخینه

طب سنتی

 

توضیح مطلب

طرز تهیه و پخت آش ترخینه (قاتل سرماخوردگی و کرونا)

طب سنتی

 

 

از غذا‌های محلی استان لرستان ،که برای درمان سرما خوردگی مفید میباشد.

این آش به خاطر خواصی که دارد برای درمان و پیشگری از کرونا بسیار موثر است.

 

مهمترین خواص آن:

 

  • این آش برای مبتلایان به سرماخوردگی و بیمارانی که دوران نقاهت را سپری می‌کنند بسیار مفید است؛ آش ترخینه پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات را تقویت می‌کند و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.
  • این آش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.
  • آش ترخینه به علت دارا بودن ویتامین تاثیر بسزایی در تقویت بینایی دارد؛ این آش به علت وجود آهن و ویتامین B. ۱۲ خونساز است بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند.
  • آش ترخینه نقش موثری در تقویت سیستم قلبی و عروقی دارد؛ این آش به علت داشتن هورمون سروتونین نشاط و شادی را ایجاد و از بروز افسردگی در افراد جلوگیری می‌کند.
  • آش ترخینه برای زنان باردار و جنینشان بسیار مفید است؛ این آش تاثیر بسزایی در تقویت دستگاه گوارش دارد؛ آش ترخینه حافظه را تقویت واز ابتلای افراد به  آلزایمر جلوگیری میکند.

 

اما برای درست کردن این آش مواد و دستور العملی نیاز است که در ادامه توضیح خواهد آمد.

 

مواد مورد نیاز:

 

گندم نیم آسیاب

دوغ محلی

پونه کوهی

نمک

 

طرز تهیه ترخینه:

 

ابتدا دوغ را به مدت یک هفته بصورت در بسته در یک مکان نسبتا گرم قرار میدهیم تا دوغ ترش شود.

سپس دوغ را با گندم نیم آسیاب مخلوط کرده و پونه را به آن اضافه میکنیم.

این مخلوط را به مدت یک روز در یک ظرق قرار میدهیم تا کاملا گندم خیس بخورد.

بعد از یک روز میتوان آن را خشک و یا بصورت فریز در آورد، که معمول این است که آن را خشک میکنند.

 

طرز تهیه آش ترخینه:

 

ترخینه تهیه شده توسط گندم نیم آسیاب و دوغ را با مقداری آب در یک ظرف قرار میدهیم تا کامل خیس بخورد.

ترخینه خیس خورده را با آب جوش مخلوط میکنیم و روی اجاق قرار میدهیم.

بعد از مخلوط شدن کامل آن با آب مقداری زدچوبه و نمک و عدس پخته را به آن اضافه میکنیم.

سپس آش را تا زمانی که گندم له شود که حدود نیم ساعت طول میکشد.

بعد از این مرحله این آش را که یک منبع از پروتیین است را میتوانید میل کنید.

به این پست امتیاز دهید.
Likes1Dislikes1

برچسب ها : ، ،

نظرات و ارسال نظر