سبز قامتسه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

منبر کوتاه 5 دقیقه ای - زکات - همراه با داستان و حدیث

سخن دوست :تو ته گودال رفتی و من شدم بالا نشین / از تو دارم آبرویی هم اگر دارم حسین

زکات

زکات

موضوع: منبر کوتاه

عنوان: زکات

متن کامل منبر

 

متن منبر

زکات

 

آیه:

 

خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَهً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَکیهِمْ بِها

(یعنی ای رسول ما) از اموال آنها صدقه بگیر تا به وسیله آن، آنها را پاک و پاکیزه گردانی.

 سوره توبه آیه ۱۰۳

 

 و در باره حضرت اسماعیل می فرماید: «وَ کانَ یأمُرُاَهْلَهُ بِالصَّلوهِ وَ الزَّکوهِ وَ کانَ عِنْدَ رَبّه مَرضیا»

و خاندان خود را به نماز و زکات فرمان می داد و همواره نزد پروردگارش پسندیده بود

 سوره مریم آیه ۵۵

 

حدیث:

 

قَالَ النَّبِیُّ ص‌ أُمَّتِی عَلَى ثَلَاثَهِ أَصْنَافٍ صِنْفٌ یَشْبَهُونَ بِالْأَنْبِیَاءِ وَ صِنْفٌ یَشْبَهُونَ بِالْمَلَائِکَهِ وَ صِنْفٌ یَشْبَهُونَ بِالْبَهَائِمِ أَمَّا الَّذِینَ یَشْبَهُونَ بِالْأَنْبِیَاءِ فَهِمَّتُهُمُ الصَّلَاهُ وَ الزَّکَاهُ وَ أَمَّا الَّذِینَ یَشْبَهُونَ بِالْمَلَائِکَهِ فَهِمَّتُهُمُ التَّسْبِیحُ وَ التَّهْلِیلُ وَ التَّکْبِیرُ وَ أَمَّا الَّذِینَ یَشْبَهُونَ بِالْبَهَائِمِ فَهِمَّتُهُمُ الْأَکْلُ وَ الشُّرْبُ وَ النَّوْمُ.

رسول خدا (ص) میفرمایند:

امت(مسلمانان)من بر سه دسته اند ۱-گروهی به پیغمبران شبیه اند ۲-دسته ای به فرشتگان ۳-و جمعی هم مانند چهارپایانند . اما کسانی که شبیه پیغمبران هستند،همت آنها نماز و زکات هست،و اما آنان که به فرشتگان شبیه هستند پس همت آنان تسبیح و تهلیل و تکبیر(خداست) و اما کسانی که به چهارپایان شبیه هستند،همتشان خوردن و آشامیدن و خوابیدن است.

 

 (معراج الیقین فی اصول الدین سبزواری ص ۲۷۰)

 

 

 قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اَللَّهُّ عَلَیْهِ وَ آلِهِ : لاَ تَزَالُ أُمَّتِی بِخَیْرٍ مَا تَحَابُّوا وَ تَهَادَوْا وَ أَدَّوُا الْأَمَانَهَ وَ اجْتَنَبُوا الْحَرَامَ وَ وَقَّرُوا الضَّیْفَ وَ أَقٰامُوا الصَّلاٰهَ وَ آتَوُا الزَّکٰاهَ فَإِذَا لَمْ یَفْعَلُوا ذَلِکَ ابْتُلُوا بِالْقَحْطِ وَ السِّنِینَ.

 

رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله فرمود:پیوسته امّت من در خیر و خوبی هستند تا زمانى‌که(هفت خصلت را رعایت کنند):۱- به یکدیگر محبت کنند،۲-به یکدیگر هدیه دهند،۳-امانت‌دارى نموده،۴-از حرام اجتناب کنند،۵-مهمان را گرامى داشته،۶-نماز برپا دارند ۷- زکات دهند و اگر این تکالیف را انجام ندهند مبتلا به قحطی و خشکسالی گردند.

 

 بحار جلو ۹۶ ص ۱۱۴

 

داستان:

 

در سالی که بیشتر مزارع نواحی فارس به آفت مبتلا شده بود، به قوام الملک خبر دادند که همه مزرعه های شما در نواحی فسا به واسطه ملخ از بین رفته است.

 

قوام گفت: باید خودم ببینم. وی به اتفاق چند نفر دیگر از شیراز حرکت کردیم و چون به مزرعه های قوام رسیدیم، دیدم تماما خوراک ملخ گردیده به طوری که یک خوشه سالم ندیدیم. همین طور که می رفتیم و مزرعه ها را می دیدیم به قطعه زمینی رسیدیم که تقریبا وسط مزارع آفت گرفته بود، دیدیم محصول آن سالم و یک خوشه اش هم دست نخورده، در حالی که محصول زمین های چهار طرف آن به کلی از بین رفته بود.

 

قوام پرسید: این مزرعه برای کیست؟ گفتند: برای مردی است که در بازارِ شهر فسا کار می کند.

گفت: می خواهم او را ببینم. مرد را حاضر کردند.

قوام از او پرسید: فلان مزرعه برای توست؟

گفت: آری، پرسید، به نظر خودت چرا مزرعه تو دچار آفت نشده است؟

مرد گفت: به دو علت یکی این که: من مال کسی را نخورده ام تا ملخ مال مرا بخورد، دیگر آن که من همیشه زکات آن را سر خرمن، جدا می کنم و به مستحقین می رسانم و مابقی را به خانه ام می برم.

 

 داستانهای شگفت ص ۹۷

 

سایر منبر های ۵ دقیقه ای

به این پست امتیاز دهید.
Likes0Dislikes1
نظرات و ارسال نظر